Standardisering af str.

10 FIF TIL HVORDAN DIT FIRMA STANDARDLISERE MÆRKES STØRRELSER.

Det er vigtig at kunden føler at tøjet holde samme str. hver gang han/hun køber dit design.
Her har du 10 fif til hvordan pasformen forbedres.

1. Jersey og strik kan sagtens laves på måleskemaer, mens bukser og jakkers pasform i konfektion kan optimeres ved hjælp af egne mønstre.

2. Lad aldrig producenten graduere uden graduerings skemaer fra designafdelingen.

3. Opmål altid selv prøverne fra produktionen, også selvom produktionen selv gør det. Her kan fanges mange afvigelser, og I har god mulighed for at holde produktionen i ørerne. Produktionen vil gøre sig mere umage, når de ser I tjekker deres arbejde, og pasformen vil blive bedre.

4. Afprøv altid prøverne på en husmodel. Det er fristende at bruge designs afd. Personalegruppe, men det fraråder jeg på det kraftigste. Tit mener den enkelte at være af bestemt str. og men virkeligheden ser ofte anderledes ud, da de færreste er standard str, og str. begynder hurtigt at svømme som personalets evt. Elevator-vægt.

5. Husmodellen skal altid ligge så tæt på standard str. som muligt. Standard måleskemaer kan købes igennem Teko og er en gennemsnits beregning af standard str. i Danmark. Ofte rykkes str en tak i forhold til standard str. Så str. 36 standard str. er en str. 34 i firmaets str.

6. Firmaets gradueringsregler anbefaler jeg nedskrevet i tabel og med løbende opdatering. Hermed sikres en standardisering af str. også. Firmaets str. vil blive mere og mere tilpasset jeres målgruppe, ud fra afprøvninger og salgskommentarer.

7. Gem måleskemaer til salgs succes i en mappe, og have forskellige fittings designafdelingen kan bygge nye modeller op over.

8. Str. prøver skal også afprøves i en stor størrelse på en husmodel efter dansk standardmål. På denne måde sikres også de største str. pasform

9. Børnetøj skal afprøves ud fra dansk standardmål ikke ud fra alder. Børn vokser meget forskelligt, det kan være en af grundene til at børnetøj er så forskellig i str.

10. Har en producent specielt svært ved f. eks bukser, så få lavet en god grundform og send den til producenten, så de har den at bygge buksen over. Kinesiske buksegrundforme er f.eks. meget forskellig fra vores, da kineser har en hel anden figur og ikke altid forstår at vi skandinaver er så store i forhold til dem.

RIGTIG GOD FORNØJELSE.

Udgivet af

Alstrup Pattern

Jeg har arbejdet i tøjbranchen siden 2003, hvor jeg fik mit første job. Siden har jeg set mange tøjvirksomheder indefra, som alle har givet mig den årelange erfaring både indenfor børne, dame og herretøj, som jeg står med i dag. Det sjove er at jeg er stadig varm på mit fag og håndværk. Jeg bor i Jægerspris med min mand, datter og og søn.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.