flade grundmønster, Nej tak

Grund nr 1 til at et god grundmønster minimere tilretninger.


“Et grundmønster er det mønstre alle dine nye mønstre bygges op over”


Et godt grundmønster er lavet over din gennemsnitlige målgruppes str. Hvilket selvfølgelig kan være et vidt begreb, men mener jeg er nød til at generalisere når vi taler om pasformer til din målgruppe. 
Du kan ikke få et mønster som passer til alle former, selvom 2 husmodeller har samme mål, så  er de endda bygget forskellige. Det er det, der på en gang gør mønsterkonstruktion så uhåndgribelig, men også spændende. Det er en nødvendighed at have nogle faste milepæle, hvis størrelserne ikke skal sejle frem og til tilbage. 


F. eks. 
Et mærke fik deres prøver hjem fra produktionen og forstod ikke at det slet ikke passede deres husmodel, da målene var bygget op efter et gammelt godt gennemprøvet måleskema. Prøverne overholdte de givne mål, men det var på en eller anden måde en flad konstruktion. 
Firmaet fik nu lavet et grundmønster, som de fik tilrettet deres husmodel og sendte dette afsted med det samme måleskema igen. Denne gang var prøverne rigtig fine, det var et ordentlig brystindsnit og indsnt lodret i taljen i stedet for store hoftebuer. 


Tip Køb en grundform og send den til alle dine leverandører

Udgivet af

Alstrup Pattern

Jeg har arbejdet i tøjbranchen siden 2003, hvor jeg fik mit første job. Siden har jeg set mange tøjvirksomheder indefra, som alle har givet mig den årelange erfaring både indenfor børne, dame og herretøj, som jeg står med i dag. Det sjove er at jeg er stadig varm på mit fag og håndværk. Jeg bor i Jægerspris med min mand, datter og og søn.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.