5 fif til bedre tilretning

img_1333-1

1 Brug draperings viden

En nem måde at forbedre tilretning på har for mig været at tage et kursus til drapering. Jeg troede egentlig at drapering kun var noget med store folder, men det handler ligeså meget om, hvordan man fjerner uønsket folder og det er brugbar i fitting/ tilretning.


2. Opfind ikke den dybe tallerken igen og igen.

 Det tager for lang tid og det er spild af dine gode ressourcer. Nej find andre styles som minder om det udtryk du ønsker, og overført det ved at sende billede af det og angiv det med mål. Eller brug det i din egen tilretning hvis du selv laver mønster.

3 Brug den samme husmodel og tjek husmodellens mål hver gang. Så ved du hvad du skal tage højde for i din tilretning. 
 
Hvis husmodellen har lidt større taljemål f.eks 2 cm, så når bukser afprøvet og hvis de passer godt i taljen på modellen. Så skal der tages 2 cm af i taljen for at de passer. 


4 Folder kan indikere at der mangler plads et sted, følg folden som en slags pil, for enden mangler der plads. Her skal mønstret spredes eller gøres større. 
 
5. Fordel aftagninger og tillæg 
ikke kun i siderne, men brug de indsnit og gennemskæringer der er, så bevares form 3D


Tip brug draperings viden i din tilretning
 
Vil du lærer mere? 
Tjek online Tilretningskursus
 

Udgivet af

Alstrup Pattern

Jeg har arbejdet i tøjbranchen siden 2003, hvor jeg fik mit første job. Siden har jeg set mange tøjvirksomheder indefra, som alle har givet mig den årelange erfaring både indenfor børne, dame og herretøj, som jeg står med i dag. Det sjove er at jeg er stadig varm på mit fag og håndværk. Jeg bor i Jægerspris med min mand, datter og og søn.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.