7 gode vaner

Jeg har hørt 7 gode vaner på lydbog, og det giver stof til eftertanke, både personligt, men også forretnings mæssigt.
En af de ting jeg hæftede mig ved var vind vind imellem kunde og virksomhed. 

At kæmpe mod hinanden, i stedet for at kæmpe sammen og blive stærkere sammen.

Hvordan kan dette bruges i vores branche?
Vi kunne gå sammen med vores konkurrenter og arbejde sammen for at fremme vores fag område.
Hvis vi antager, at når vores konkurrenter kan, så kan vi også, at der er plads til os begge.


Vi skal starte med vores egne værdier, hvad vi gerne vil bidrage med indenfor vores felt,
f.eks. vil jeg gerne fremme kvaliteten inden for tekstil branchen, jeg vil gerne skabe kvalitet, god pasform og tøj som bliver solgt videre og genbrugt efter den første ejer. Det er fordi det er berigende at skabe produkter af høj kvalitet, og som har en lang leve tid og dermed mindsker miljømæssig belastning. Det giver mening for mig.

Hvordan fremmer vi kvaliteten? Ved at kritisere hinanden, eller ved at fortælle hinanden, hvad vi gerne vil have? Hvis vi ikke har fået det vi gerne vil have, så fortæller vi det igen endnu mere konkret og med billeder og konkrete eksempler.

Hvis der er en konflikt imellem producent og virksomhed eller kunde og virksomhed, så starter vi med at høre hvad den anden part har at sige, vi spørger ind og lytter. Derefter kan vi komme med egne synspunkter og meninger med konkrete eksempler.
I stedet for at sige “det var for dårligt det i lavede”
Kan vi sige “det her vil vi gerne have lavet på denne måde”
og så prøver vi på at i mødekomme hinanden, og finde frem til en vind vind situationer, hvor begge parter imødekommes og vi finder en løsning sammen. Vi bliver stærkere sammen.

En anden ting” 7 gode vaner” omhandler er ikke at benytte sig af hurtige løsninger, men at tænke langsigtet.
At tage sig tid til at vedligeholde sine maskiner, i stedet for bare at køre hurtigere og hurtigere. Husk at smøre tandhjulene grunddigt og efterse maskinen for fejl.


Enten satser virksomheder på hurtige løsninger eller langsigtet løsninger. Enten skal vi overholde den urealistiske deadline og gå på kompromis med kvaliteten, eller vi kan vælge at gør vores deadline realistiske og forbedret kvalitet.

Her kan hyres hjælp ude fra, for at indhente en deadline, eller at starte kollektioner tidligere op.

Vil du læse mere om forfatteren bag bogen www.stephencovey.com


Få gratis smagsprøve 

Udgivet af

Alstrup Pattern

Jeg har arbejdet i tøjbranchen siden 2003, hvor jeg fik mit første job. Siden har jeg set mange tøjvirksomheder indefra, som alle har givet mig den årelange erfaring både indenfor børne, dame og herretøj, som jeg står med i dag. Det sjove er at jeg er stadig varm på mit fag og håndværk. Jeg bor i Jægerspris med min mand, datter og og søn.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.