Undgå klager over str.

Hvis du gerne vil undgå klager på str og pasform, så er det vigtigt at bruge energi på at teste konstruktion og tilretning.

1 få prøver hjem i forskellige str, og få det afprøvet.

Når salgs prøven er rettet, graduering lavet, så bestil en eller flere prøver hjem i nogle større str. Hvis du f. Eks får salgsprøve i str 38, så bestil en prøve i str 42 hjem fra produktionen.
På denne måde får du afprøvet flere str. Når str 42 kommer, så opmål den og sammenlign m måleskema. Derefter skal prøven afprøves på str 42, være Opmærksom på at den du prøver på, har de rigtige mål til en str 42.

2. Test dine prøver

Når prøver kommer hjem og er blevet tilrettet , så test også det funktionelle og syninger. Sprækker syningerne under brug. Ruller lynlåsen i nederdelen ned, fordi den mangler en hæfte?
fnuller stoffet under brug? fnuller stoffet under vask? Krymper stoffet meget under vask, så pasformen ændres? Måske skal der tages højde for dette i konstruktion og måleskema.

3. Mål dine prøver, når de kommer hjem

Husk at måle dine prøver, når de kommer hjem fra produktionen. Hvis dit måleskema er godt, men dine prøver ikke følger måleskema, så hjælper det ikke så meget at have brugt penge på gode måleskemaer. Mål selv dine prøver, også selvom fabrikken har målt dem inden du modtager. Det sker ofte at i ikke får de samme tal. Husk at måle prøver INDEN du begynder at prøve tøjet, ellers kan du ikke længere regne med dine opmålinger. Fortæl produktionen hvilke måle der er for store differents på. Små mål er +/- 0,5 cm ok, og store mål er +/- 1 cm

 Vil du lære mere om håndværket graduering, så læs mere om dette online kursus

 

Udgivet af

Alstrup Pattern

Jeg har arbejdet i tøjbranchen siden 2003, hvor jeg fik mit første job. Siden har jeg set mange tøjvirksomheder indefra, som alle har givet mig den årelange erfaring både indenfor børne, dame og herretøj, som jeg står med i dag. Det sjove er at jeg er stadig varm på mit fag og håndværk. Jeg bor i Jægerspris med min mand, datter og og søn.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.