6 trin fra ide til prototype

Er du ny i branchen, så læs videre her:
Igennem mine møder m kunder møder jeg ofte kunder som ikke kender vejen til en god prototype og dernæst en salgsprøve.

Trin 1 skitse. Hvis du foretrækker billeder at detaljer som skal mikses sammen i dit nye design kan dette også sagtens bruges.
En hurtig håndskitse er også en god ting. Nogengange tegner jeg sammen med mine kunder under vores Info møde.

Trin 2 hvilken kvalitet skal dit design syes i? Er det vævet eller strik. Habitter er som hovedregel lavet i fast stof/ vævet stof.
T-shirt er som regel lavet i Jersey.
Dette er ikke det samme som hvilke fibre. (100% bomuld, eller uld)

Trin 3 hvilke fiber foretrækker du? Kvalitets produkter er ofte lavet 100 % bomuld eller uld også kaldet natur fibre. Nogengange blandet m andet. Gå på eventyr i dit klædeskab og undersøg hvilken composition der står i dit ynglings tøj. Eller gå på shopping for at researche.

Trin 4 pasform. Hvilken pasform foretrækker du, find noget som ligger tæt op af dit ønsket design. Gå På research i genbrugs butikker. De skal gerne være i kvaliteter som den ønskede salgsprøve.

Trin 5 mønster. Nu skal mønster laves ud fra alle dine materialer som du har samlet sammen. Der skal laves mål på dit tøj, f. Eks ærme vidde, ærmelængde osv.
Der skal laves how to measure, som viser hvordan mønstre og tøjet skal måles.
Arbejdstegning tegnes m detalje beskrivelser.

Trin 6 prototype syes enten op herhjemme eller på produktions stedet. Hvis produktions stedet lavet den, så skal alle mål tjekkes og kommenteres til produktionen, samt alle andre sy tekniske kommentar.

 

Udgivet af

Alstrup Pattern

Jeg har arbejdet i tøjbranchen siden 2003, hvor jeg fik mit første job. Siden har jeg set mange tøjvirksomheder indefra, som alle har givet mig den årelange erfaring både indenfor børne, dame og herretøj, som jeg står med i dag. Det sjove er at jeg er stadig varm på mit fag og håndværk. Jeg bor i Jægerspris med min mand, datter og og søn.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.