Måleskema eller mønstre/cad cam mønstre

Mønstrekonstruktion

Her er det afgørende tøjet pris. Jo dyre tøj, des mere skal der gøres ud af pasformen, og des mere skal konstrueres på cad cam.

Cad cam giver bedre pasform, fordi designer har langt større indflydelse i tilretningsprocessen.

Det gælder så også omvendt, jo mere der gøres ud af pasformen, des mere kan der tage for tøjet.

mønstre er lettere at tilrette ned i detaljer

Eks. et firma har fået lavet cad cam mønstre på en style, og stylen skal selvfølgelig tilrettes. Mønstret er hjemme i huset, og kan dermed nemmere tilrettes ned til mindste detalje uden de store misforståelser.

Måleskema styles skal tilrettes via tekst og tegninger.

Omvendt stylen er lavet på måleskema, og stylen skal tilrettes. konstruktør beskriver via tekst og detalje tegninger, hvordan produktionen skal tilrette mønstret. Her kan der ske mange misforståelser og det er meget svære at tjekke om mønstret rent faktisk er blevet rettet korrekt.

Cad cam mønstre kan hurtig syes op i landet

Fordelen er også at på cad cam mønstre lavet hjemme, kan en salgsprøve hurtig syes i sidste øjeblik til messen.

Eks. Designeren er blevet inspireret i sidste øjeblik op til messen, men det er alt for sent at få sendt et nyt måleskema. Derfor får designeren konstrueret hjemme på cad cam og en modelsyerske syr op. Allerhelst først i staut, så det kan nå at tilrettes inden messen. Ellers direkte i det rigtige materiale (hvis man har tilgang til dette). Sælger fortælle kunden på messen om tilretningerne, og der er normalt også tilretninger på salgsprøver lavet på måleskemaer.

Cad cam mønstre som er syet hjemme er miljøvenlige.

Tænk på alt den co2 man sparer. Derudover mener jeg, konfektion er 1 prioritet og trikotage 2 prioritet.Det er mere krævende at tilrette konfektion end trikotage.

 

Udgivet af

Alstrup Pattern

Jeg har arbejdet i tøjbranchen siden 2003, hvor jeg fik mit første job. Siden har jeg set mange tøjvirksomheder indefra, som alle har givet mig den årelange erfaring både indenfor børne, dame og herretøj, som jeg står med i dag. Det sjove er at jeg er stadig varm på mit fag og håndværk. Jeg bor i Jægerspris med min mand, datter og og søn.