Vi skal passe på med at vi ikke mister vores håndværk pga. tidspres.

Dette indlæg skriver jeg af bitre erfaringer, men fra hjertet.

Jeg har før skrevet om, at alt skal gå hurtigere og hurtigere, fast fashion og slow fashion.

Det er bevist, at vi laver flere fejl under pres, samtidig med tidspres er der dette mål om, at tingene skal være perfekte og laves på den halve tid.

Hvis vi vil bevare vores håndværk, label Danish design status, så kræver det, at vi giver hinanden tid til at lave vores arbejde og håndværk ordentlig, uden en kontant deadline presset ned i halsen.

Det er urealistisk og det er virkelig også uprofessionelt.

Jeg har arbejdet med både slow fashion og fast fashion,  og der er ingen tvivl om, hvad jeg elsker mest, og hvad der dræner mig.

I sin tid da jeg blev selvstændig, gjorder jeg det, fordi jeg arbejdede for et fast fashion firma, hvor der ikke var tid til at arbejde ordentlig med tingene. Jeg startede op selv, for at lave slow fashion (dengang var der ikke noget der hed det) jeg ville have tiden til mit håndværk tilbage.

Desværre har jeg i tidens løb også mødt mange stressede virksomheds ejer, selvstændig, medarbejder og designere. Som lod sig presse af kunder, jeg har selv gang på gang hoppet i fælden og ærgert mig, for det var slet ikke det jeg ville. Jeg ville have tid til fordybelse, flow og bevare mit håndværk.

cropped-img_17031.jpg

Udgivet af

Alstrup Pattern

Jeg har arbejdet i tøjbranchen siden 2003, hvor jeg fik mit første job. Siden har jeg set mange tøjvirksomheder indefra, som alle har givet mig den årelange erfaring både indenfor børne, dame og herretøj, som jeg står med i dag. Det sjove er at jeg er stadig varm på mit fag og håndværk. Jeg bor i Jægerspris med min mand, datter og og søn.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.