13 tips til at formidle dine designs

Når dine designs skal videreudvikles fra sketch til produktion, så skal dine ideer formidles til, mønsterkonstruktør, skrædder og /eller produktion. Nogengange og oftest til produktion i udlandet.

Du kan blive misforstået mange gange undervejs, derfor har jeg samlet 13 tips til dig.

Tips nr. 1

Hvis du har mod på at tegne, så tegn en skitse til en start. Hvis du er lidt usikker på dine tegne skills, så find nogle billeder alla det som du gerne vil design, og nogle billeder på de detalje ændringer du har.

En tegning siger ofte meget mere end ord også selvom dine tegne skills ikke er i top. Hvis du slet ikke har mod på tegning, så er billeder det næstbedste.

Tips nr. 2

Derefter er du klar til at få tegnet en Arbejdstegning, som er den tegning som formidler alle de sytekniske spørgsmål, der kan komme fra mønsterkonstruktion, modelsyerske, skrædder og/ eller produktionen.

I mit online kursus: Produktionsguiden: nem fra ide til produktion.

Kan du lære, hvordan du tegner en god arbejdstegning, og få feedback på din arbejdstegning.

Tips nr. 3

Nu er det tid til at finde fysiske reference styles, som kan vise den pasform, som du ønsker i dine nye designs,

Disse reference kan du finde i skabet, i genbrug eller købt i h&m.

Med reference styles springer vi et stort skridt frem i produktudviklingen, fordi vi ikke skal starte fra bunden af.

Tips nr. 4

Nu er det tid til at få lavet et måleskema, det kan laves udfra dine fysiske reference styles.

Tips nr. 5

Næste tips handler om at formidle hvordan dine mål skal måles på dit måleskema. Det kan du gøre ved hjælp af en tegning, som viser hvordan dine mål skal måles med en how to measure tegning.

Tips nr. 6

Næste skridt er at få lavet et mønster hos en dansk mønsterkonstruktør eller af produktionen i udlandet udfra dine måleskemaer.

Tips nr. 7

Du skal også have fundet noget stof, hvis din produktion ikke har mulighed finde stof til dig. Find noget stof alla det du ønsker i en stofbutik. Derefter kan du sende klip ud til stof leverandører, og bede dem sende klip og udvalg.

Hvis du selv skal finde stof, så kontakt nogle Stofagenter.

 

Tips nr. 8

Produktion: hvis du skal have produceret i udlandet, så find en leverandør, som producere den størrelse ordre, som du ønsker, så du ikke bliver en lille fisk blandt alle de store fisk i havet, og ender nederst i produktions køen.

Tips nr. 9

Find en husmodel eller fittingmodel som har de rigtige mål i forhold til din målgruppe, så du kan få afprøvet dine prøver på din fittingmodel og sikre dine str.

Tips nr. 10

Når dine designs er færdig tilrettet er det tid til at få lavet alle de størrelser, som du vil sælge til.

Tips nr. 11

Nu er det tid til at bestille en stor og en lille str hjem, som du kan afprøve på en lille og en stor fitting model som har de rette mål i forhold til din målgruppe.

Tips nr. 12

Husk at måle dine prøver fra produktionen og give feedback til produktion i dit måleskema, så du hele tiden har styr på dine pasform igennem hele processen.

Tips nr. 13

Gem dine mønstre og dine succeser i et mønsterbibliotek, så du har dit design DNA som du kan bygge videre på.

Udgivet af

Alstrup Pattern

Jeg har arbejdet i tøjbranchen siden 2003, hvor jeg fik mit første job. Siden har jeg set mange tøjvirksomheder indefra, som alle har givet mig den årelange erfaring både indenfor børne, dame og herretøj, som jeg står med i dag. Det sjove er at jeg er stadig varm på mit fag og håndværk. Jeg bor i Jægerspris med min mand, datter og og søn.